Centar za pomoć djeci i Humanitarna udruga "Oaza"

  • Hrvatski
  • English

Dopis donatorima - molba za pomoć

Poštovani,

Centar za pomoć djeci - Humanitarna udruga OAZA, djeluje od 1993.godine, i pomaže u zbrinjavanju djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Vjerujemo da je zbrinjavanje ove djece problem cijelog našeg društva, te Vam se ovim putem obraćamo za pomoć u pomaganju našim udomiteljskim obiteljima, udomljenim štićenicima, raznom aktivnostima promocije i poticanja udomiteljstva djece, te daljnjem djelovanju Udruge.

Dosadašnje aktivnosti udruge bile su uglavnom financijski podržane od stranih donatora, ali kako je kriza u Europi sve jača, donacije iz inozemstva postaju sve rjeđe i u manjim iznosima.

Budući da je sadašnja ekonomska situacija i u našem društvu dosta teška, te sve teže pronalazimo financijske mogućnosti za nastavak ovog rada, tražimo članove društva koji će svojim darivanjem pomoći ovoj djeci koja nemaju sreće da žive u vlastitoj obitelji.

OAZA:

  • pomaže udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci, dodavajući potrebna materijalna i financijska sredtsva za njihovo zbrinjavanje,
  • daje naknadu kao pomoć za rad sa djecom te plaća produženo MIO udomiteljima koji su se zbog zbrinjavanja i povećanih potreba djece, odlučili potpuno posvetiti djeci u potrebi i profesionalno baviti udomljavanjem ( oni sve svoje vrijeme posvećuju djeci koja su zbog problema u vlastitoj obitelji bila zanemarena, te im je bila uskraćena kvalitetna briga, pažnja i odgoj)
  • obilazi udomitelje i udomljenu djecu, te im daje potrebnu podršku
  • potiče i promovira kvalitetno udomiteljstvo djece u Istri i Hrvatskoj
  • pruža dodatnu pomoć ostaloj djeci u potrebi

Pojedinosti o našem radu možete pogledati na našoj web stranici www.oaza.hr.

Ukoliko želite uplatiti donaciju kao pomoć ovoj djeci, možete to učiniti na HUMANITARNA UDRUGA OAZA - OTP Banka dd, IBAN br. HR2424070001128021448

Ako u ovoj kriznoj situaciji niste u mogućnosti dati financijsku pomoć, možda je moguće da ovu djecu ili obitelji darujete nečim od svojih proizvoda ili usluga, ili da i sami razmišljate o prihvaćanju jednog djeteta u svoju obitelj. Mi se kao udruga obavezujemo svim svojim donatorima slati polugodišnja izvješća o našoj djeci, o radu udruge i prikaz svih primljenih i utrošenih sredstava. Onima koji žele postati udomitelji pomagat ćemo savjetima i dosadašnjim iskustvom.

Želimo Vam obilje Božjih blagoslova u daljnjem radu i osobnom životu.